Asta Rakentaja-messut, vuoden 2017 trendit sekä linkki ilmaiseen sisustuslehteen

Viime viikonloppuna Tampereella oli Asta Rakentaja-messut ja minäkin olin paikalla antamassa sisustusneuvontaa Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksen messuosastolla. Tänä vuonna en kovin paljoa ehtinyt kiertelemään enkä ottamaan kuvia, joten ajattelin tässä postauksessa keskittyä kertoilemaan messuosaston rakentamisesta ja antamaan sisustusvinkkejä.

Pääsin etukäteen valitsemaan messuosaston seinille tulevat tapetit StudioDecorista, jolla on myös nettikauppa Tapettitaivas. Ajatuksena oli valita jotain trendikästä, mutta silti harmonista. Tällaisiin valintoihin päädyimme kouluttajan ja maahantuojan edustajan kanssa.


Tänä vuonna tapeteissa on väriä ja valokuvatapetit ovat edelleen kova juttu. Tässä kuvassa Seinäruusun esimerkkejä. Peikonlehdet, kasvit ja kukat ovat nyt trendikkäitä, myös elävinä. Tehosteseinä on hyvä idea, jos kukat eivät pysy hengissä tai ei halua koko kodista viidakkoa.


Yllä olevassa kuvassa näkyy myös tämän hetken kuumimmat värit, tummansininen, tumma vihreä ja petrooli. Kasveilla sisustaminen oli hyvin esillä muuallakin messuilla.
Kaikkihan eivät luonnollisesti pidä tummista väreistä tai rehuista ja heitä varten onkin pastellisävyt. Tikkurila on valinnut vuoden väriksi neutraalin angoran.


Kuva on Tikkurilan Color Now-sisustuslehdestä, jonka saat ilmaiseksi tilaamalla tämän linkin kautta. Lehdessä on enemmänkin juttua vuoden väritrendeistä.Muita tämän vuoden sisustustrendejä on siirtyminen kultaan, kupariin ja messinkiin.


Loistetta kotiin saa myös läpinäkyvillä ja lasisilla esineillä, kuten sohvapöydillä tai valokuvakehyksillä.


Muita tämän hetken kovia juttuja on teollinen tyyli ja steampunk. Mutta jos mikään näistä ei tunnu päräyttävän, ei syytä huoleen. Trendien perässä juoksemista tärkeämpää on löytää se oma tyyli sisustuksessa. Pohjan on hyväkin olla neutraali ja trendejä voi seurata vaihtelemalla esimerkiksi tekstiilejä.

Toivottavasti tästä postauksesta oli iloa lukijoille ja kysymyksiäkin saa esittää :)

Kommentit

Suositut tekstit